Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки хапки ала Хепи

Пилешки хапки ала Хепи

Пилешки хапки ала Хепи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 6
16/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Поканете приятели на пилешки хапки, но не в Хепи, а у дома, където е по-уютно"

Необходими Продукти

  • за месото
  • пилешки гърди - 500 г
  • гъби - 400 г
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • още
  • брашно за овалване
  • за картофеното пюре
  • картофи - 800 г
  • прясно мляко - 150мл
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки хапки. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в тигана с малко олио.

Добавете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на филийки. Изчакайте леко да омекнат и сложете соевия сос.

Налейте една кафена чашка вода. Сложете сол, черен пипер и варете на тих котлон до готовност на месото. Изключете и заделете.

Направете картофеното пюре, като първо сварите картофите в малко вода.

Изцедете водата и сложете в купа. Добавете кравето масло, прясното мляко и подправките. Намачкайте картофите с преса за картофи.

В чиния сложете малко от пюрето в кръг, а в средата - от пилешките хапки.

Настържете кашкавал и сервирайте вашите пилешки хапки ала Хепи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Много вкусна рецепта, комбинацията пиле, гъби соев сос е просто вълшебна.
11.04.2020 20:40