Начин на приготвяне
Измийте месото и го нарежете на малки хапки. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в тигана с малко олио.
Добавете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на филийки. Изчакайте леко да омекнат и сложете соевия сос.
Налейте една кафена чашка вода. Сложете сол, черен пипер и варете на тих котлон до готовност на месото. Изключете и заделете.
Направете картофеното пюре, като първо сварите картофите в малко вода.
Изцедете водата и сложете в купа. Добавете кравето масло, прясното мляко и подправките. Намачкайте картофите с преса за картофи.
В чиния сложете малко от пюрето в кръг, а в средата - от пилешките хапки.
Настържете кашкавал и сервирайте вашите пилешки хапки ала Хепи.
Коментари