Говеждо мариновано с киви

04/07/2013
Мариан
отМарианНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо844
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • говеждо - 6 бр. пържоли
  • киви - 1 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме леко говеждите пържоли. Овкусяваме ги с малко черен пипер и сол.

Приготвяме марината от кивито. За целта го обелваме и нарязваме на малко парченца, които намачкваме с вилица. Объркваме го с олиото и добавяме сол и черен пипер на вкус.

Мариноваме говеждите пържоли в соса с киви поне за 8-10 часа в хладилник. Загряваме скарата или тиган със незалепвващо покритие, почистваме пържолите от плодовете и ги печем на силен огън за 3 минути, обръщаме и печем още 3-4 минути и от другата страна.

Готовите пържоли поставяме в топла чиния и задушаваме за 15 минути под фолио.

Поднасяме с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар