Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щруделчета с грис и ябълки

Щруделчета с грис и ябълки

Щруделчета с грис и ябълки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Щруделчетата са като малки пакетчета щастие, които може да приготвите и после да раздавате на хората около вас"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пак.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • олио - 1/2 к.ч
  • краве масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касеролка сложете млякото, захарта и гриса. Изчакайте да заври и сгъсти до гъст крем. Махнете от котлона.

Добавете кравето масло, ванилията и разбъркайте. Чукнете яйцата едно по едно и бъркайте до пълното усвояване.

Вземете две кори, ръснете с олио. Разпределете част от крема по дължината и поръсете плътно до него с ябълки, които предварително сте настъргали.

Навийте на руло. Поставете в тава, застлана с хартия за печене.

Постъпете по същия начин и с останалите продукти до изчерпване на количествата.

Намажете щруделите с олио и нарежете на парчета.

Печете щруделчетата с грис и ябълки в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете щрудела с грис и оставете да изстине.

Поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: