Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с тиква и сливи

Баница с тиква и сливи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Баница с тиква и сливи
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
9
"Влюбих се в тази баница от първата хапка, сега с удоволствие я приготвям за семейството си"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г фини
  • тиква - 400 - 420 г обелена, почистена от семки
  • сливи - 250 г сини или червени (напр. Санта Роса)
  • олио - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • прясно мляко - 100 - 110 мл
  • захар - 100 - 120 г (според вкуса)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява до 180 градуса без вентилатор.

Настържете тиквата и сливите или ги пуснете да се смелят на фини парченца в блендер на средна скорост, за да не стават на каша.

Смесете тиквата и сливите със захарта и олиото. Ако обичате по-мазничко може да си добавите повече мазнинка.

В подходяща намазнена правоъгълна тавичка слагайте една прегъната на две кора, разпределяйте равномерно от плънката и полагайте следваща сгъната кора. Процедирайте така до привъшване на продуктите, като разбира се, накрая завършите с кора.

Разрежете баницата на квадратчета и залейте с разбитото с лъжица захар и прясно мляко яйце.

Пъхнете в загрятата фурна и печете до златист загар.

Вкусната баница с тиква и сливи поднесете топла или изстинала.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Силвия
Силвия
Страхотна баничка!!!
28.10.2019 17:42
2