Ябълков крем сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
494
6k
1k
1k
3
18/10/2019
"Не знаем за вас, но ние вече си представяме как отхапваме от този сочен ябълков крем сладкиш - и гледката е много хубава "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 514
  • Преглеждания за месеца2394
  • Преглеждания за седмицата126
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкишът е нещо като крем карамел с ябълки и кекс. Макар че е капризен при печенето, защото трябва да стоите до фурната и да го наглеждате, ще ви хареса много.

Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Полейте ги със сока на един лимон и поръсете с чаена лъжичка канела. Объркайте добре.

В голяма купа сложете омекналото краве масло и захарта. Разбийте с миксер до гладък крем.

Прибавете едно след друго яйцата, разбивайки с миксера, до пълното им усвояване. Прибавете пресятото с бакпулвера брашно. Излейте на струйка леко затопленото прясно мляко. Добавете ябълките.

Объркайте сместа добре. Тя е почти течна, при печенето се стяга, но не съвсем, все пак имаме крем сладкиш.

Застелете форма 24 см. с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Излейте сместа и подравнете.

Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 35-40 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче, то трябва да излиза от сместа леко влажно.

Изчакайте сладкиша да се охлади напълно преди да го извадите от формата. Готовият ябълков крем сладкиш поръсете с пудра захар!

Да ви е сладко!

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар