Начин на приготвяне
За блата разбийте мекото масло със захарта, добавете едно по едно яйцата, и накрая пресятото заедно с бакпулвера и содата брашно.
Сипете сместа в намазнена и набрашнена форма и изпечете блата на 180 градуса до суха клечка. Готовия блат охладете напълно и разрежете на 2 отделни.
Разбийте брашното с млякото и захарта и варете крема на котлона при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Оставете крема да изстине и започнете да го добавяте към вече разбитото на крем масло - лъжица по лъжица, докато се получи хомогенен крем. Накрая ароматизирайте с ванилията.
По желание може да сиропирате леко блатовете. Слепете ги с крема, а ако ви остане от него, намажете тортата отгоре. Поръсете с настърганите вафли и сложете на хладно за няколко часа преди да поднесете.
Коментари