Бюрек със сирене и шунка

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор291871764
19/10/2019
"Да, да, знаем, че баба не е слагала шунка на бюрека, ама ние с шунка повечко си го харесваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо682
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете 2/3 от маслото и прибавете към него олиото. Останалото масло заделете.

В друг съд разбийте яйцата и натрошете сиренето. Добавете към тях заквасената сметана и содата.

Нарежете шунката на малки кубчета. Накъсайте корите на произволни парчета.

Намажете дъното и страните на тава (26 см) с разтопеното масло. Сложете 1/3 от корите.

Полейте с малко мазнина. Отгоре сложете 1/3 от плънката. Поръсете с половината от нарязаната шунка. Продължете по същия начин с останалите 1/3 кори, плънка и шунка.

Накрая сложете последната 1/3 от корите.

Нарежете бюрека на парчета и го намажете с останалата плънка. Върху всяко парче сложете по малка бучица масло.

Печете бюрека със сирене и шунка на 180 градуса за около 30 минути, до зачервяване.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар