Начин на приготвяне
От изброените продукти омесвам меко тесто, което оставям да втаса до удвояване на обема.
Ябълките изчиствам, обелвам, настъргвам на едро ренде, разбърквам с лимоновия сок и оставям да се отцедят от водата.
Тестото разделям на 6 части и всяка от тях раздърпвам с въртеливи движения върху набрашнен плот, като при нужда поръсвам още от брашното, докато стане на тънка кора.
Ябълките изстисквам хубаво и смесвам с канелата и захарта.
Поръсвам всяка кора с по 1 с.л. олио и разпределям плънката по цялата им повърхност, навивам и нареждам в тава, постлана с пекарска хартия.
Пека в предварително загрята фурна на 200 градуса, след 30 минути намалявам на 180 до зачервяване на коричката.
Изчаквам да изстинат напълно и поръсвам с пудра захар.