Начин на приготвяне
Ако не сте опитвали комбинация от овче сирене и цитрусов аромат ви препоръчвам да го направите, много е свежо и вкусно.
За целта вие сами може да определите интензитета на нотката от цитруси и контраста, който предпочитате.
Ето и моето предложение.
В купа се натрошава сиренето и се смесва със майонезата, цеденото мляко и фино настърганото овче манчего и чесън.
Настъргва се и кората от лимон и лайм, като това се прави със специално ренде за цитруси, което да не захваща бялата нагарчаща част.
Изстисква се сокът от двата плода и плюс този от портокала се добавят към сиренето.
Пасира се до желаната гладкост и ако разядката не е добила кремообразност се добавя още цедено мляко.
Разядката се поднася поръсена със сушена или прясна мащерка и препечени филийки.
Добър апетит!