Начин на приготвяне
Поставете пържолите /предварително размразени/ в дълбок съд.
Обелете лука и го нарежете на филийки. Поръсете го върху месото.
В купа сложете соса от нар /продава се в готов в бутилки/, добавете бялото вино, зеленчуковата подправка и ако е необходимо - сол. Добавете и зехтина. Разбъркайте до хомогенност и полейте свинските пържоли.
Оставете ги в хладилник за 5-6 часа.
След като пържолите се мариноват, сложете ги в тава и изпечете във фурна до готовност.
Отстранете тавата от фурната и махнете пържолите. Подредете ги в съд за сервиране.
Прецедете получения сос.
Почистете гъбите и ги запържете в маслото до златисто.
Прибавете соса към гъбите заедно с една лъжичка брашно и бъркайте до сгъстяването му.
Полейте пържолите с готовия сос, гарнирайте с лимон и свеж магданоз за разкош и поднесете свинските пържоли във фурна със сос от нар.
Добър апетит!