Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аламинути»Зелен фасул с пилешко филе и сусам

Зелен фасул с пилешко филе и сусам

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Зелен фасул с пилешко филе и сусам
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Няма да повярвате как се променя вкуса на това ястие, като добавите малко сусам - изненадата ще е приятна"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • зелен фасул - 400 г /замразен/
  • зехтин - 4 с.л
  • соев сос - 3 с.л
  • черен пипер - 1 щипка
  • лимони - 1/2 бр
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сусам - 1 с.л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на хапки и запържваме до златисто в 2 супени лъжици зехтин, като добавяме соев сос и сол на вкус.

В друг съд загряваме останалия зехтин и прибавяме зеления фасул, задушаваме, докато омекне и прибавяме към филето.

Филето и фасулът се пържат на тих огън 7-8 минути, добавя се пресованият чесън, сокът от лимона и се поръсва със сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: