Панирана риба Мерлуза

rosicapirosicapiЧирак8199
22/10/2019
"Който стои на печката и панира рибата, той заслужава двойно повече бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо364
  • Преглеждания за месеца200
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • мерлуза - 1 кг риба
  • яйца - 2
  • брашно
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от перки се нарязва през половината и се маха средната кост и за да не е дебела и да се изпържи по-лесно.

Приготвя се панировката, като се разбиват яйцата с брашното, солта, пиперът и малко вода.

Мерлузата се посолява и се потопява в панировката, след това се пържи в съд със загрято олио.

Като гарнитура към панираната мерлуза могат да се добавят пържени картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар