Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Мерлуза в доматен сос

Мерлуза в доматен сос

Мерлуза в доматен сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Апетит ни се обади да поръча двойна порция от тази риба. Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 1 кг Филе
  • домати - 2 кг
  • сол
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете и оваляйте хека в брашно. Загрейте малко олио и сложете рибата да се запържи от двете страни и я извадете.

Обелете доматите и ги нарежете на ситно. Сложете ги в същата мазнина, в която сте запържили рибата.

Прибавете сол, нарязани магданоз и чесън.

Пържете на слаб огън до изпаряване на водата.

Върнете рибата в доматеният сос и оставете да покъкри пет минути.

Поднесете задушената риба топла.

Мерлузата в доматен сос е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Мерси,Сия!
26.11.2016 17:09
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Обожавам я тази риба, чудесно предложение, с удоволствие ще опитам :)
26.11.2016 16:40
1