Пухкава пита

София В.София В.
Новак
19
108
64
55
22/10/2019
"Хубаво да оставите пухкавелката да втаса, че после хубаво да се изпече "
Приготвяне130 мин.
Готвене45 мин.
Общо175 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 105
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в млякото с 1 с.л. захар и толкова брашно.

В купа се пресява брашното, прибавят се бакпулверът с киселото мляко (смесени предварително), 1 с.л. захар, 1 яйце, олиото и втасалата мая.

Замесва се меко тесто, което втасва 1 час на топло или в хладилник за цяла нощ. Трябва да удвои размера си.

След като тестото е втасало, се омесва още веднъж.

Може да наредите питата както решите. Аз разточвам голяма кора, която намазвам с предварително разтопеното масло, след това завивам кората на руло.

Рулото режа на триъгълници (режете като за шайби, но диагонално, и се получават триъгълници).

Нареждам ги легнали в 2 кръга, които може да се застъпват. В средата слагам едно топче тесто, което ми остава от краищата на рулото.

Наредената пита оставям да втаса за 40 минути на топло, след което я мажа с разбито яйце и пека пухкавата пита с масло в предварително загрята на 180°C фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар