Хрупкав Тиквеник

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
74
556
92
117
22/10/2019
"Правите тутманикът и ако не хрупка достатъчно, ние идваме и го изяждаме, а вие опитвате втори път"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 010
  • Преглеждания за месеца281
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • точени кори - 1 пакет
  • тиква - 1 кг. обелена и изчистена
  • канела - 2 с.л. на прах
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. на парченца
  • олио - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесвам настърганата на едро ренде тиква, захарта, канелата и орехите и оставям да пусне сок.

Вземам две от корите, поръсвам с около 1 с.л. олио и малко от сока и разпределям 2 с.л. от плънката на единия край.

Навивам на руло и слагам в намазнена тава.

Продължавам, докато свършат корите.

Пека тиквеника в предварително загрята на 180 градуса фурна около час.

Изваждам и оставям да изстине, без да го завивам, за да остане с хрупкава коричка, след което поръсвам хрупкавия тиквеник с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Sonya Simeonova
Sonya Simeonova
07.01.2021 15:48
Радвам се, че ви е харесал! Благодаря за доверието! Поздрави!
0
0
Hristina Tsenova
Hristina Tsenova
29.12.2020 17:26
Благодаря за рецептата! Стана достатъчно хрупкав и много бързо се изяде! Едва успях да снимам последните парчета!
1
0