Печена тиква със сини сливи и кайсии

Petia RadevaPetia Radeva
Новак
4
46
9
31
22/10/2019
"Една супер интересна идея в сезона на тиквата, с която ще впечатлите гостите си "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 896
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, разполовяваме тиквата, премахваме семките и нарязваме на парчета. Кората не се бели.

Почистваме сливите от костилките и ги нарязваме на кубчета. Кайсиите също на кубчета. В купа смесваме нарязаните плодове, начупени на едро орехи, поръсваме с канелата, захарта е на вкус.

Разбъркваме съставките, за да се овкусят равномерно.

Подреждаме парчетата тиква в тавичка, всяко парче поръсваме със захар и разпределяме плодовата смес по парчетата.

След като сме напълнили тиквата, слагаме по лъжичка мед за разкош. В тавата слагаме около 1 см вода и печем на 180-200 градуса до готовност.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар