Пилешки бутчета с ориз, праз и гъби

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1146
15
23/10/2019
"Признайте си - друго си е в дома да замирише на една такава българска гозба от най-вкусните "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 159
  • Преглеждания за месеца484
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • праз - 1 стрък голям
  • гъби - 1 буркан стерилизирани
  • ориз - 300 г кафяв
  • HOSSO - 50 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете бутчетата.

В тава с капак нагрейте олиото и запържете бутчетата, поръсени с черен пипер на вкус - до златисто кафяв загар.

Прибавете нарязания на по едро праз, прецедените гъби и пържите до омекване на праза.

Прибавете измития и прецеден ориз и разбъркайте за 1-2 минути. Посолете ястието на вкус и налейте 900 мл гореща вода, разбъркайте.

Поставете тавата със затворен капак в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печене до готовност на ориза.

Извадете готовото пиле с ориз и оставете при затворен капак, за да се задуши.

Вкусни и сочни пилешки бутчета с ориз, праз и гъби!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар