Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Усмихнати тиквени пайчета

Усмихнати тиквени пайчета

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Усмихнати тиквени пайчета
Снимка: Ivelina
2 / 4
24/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Не ви трябва специален повод, за да приготвите вкусни усмихнати тиквени пайчета, както не ви трябва специален повод, за да направите хората щастливи"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 200 г
  • краве масло - 80 г
  • захар - 3 с.л.
  • лешници - 3 с.л. смлени
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • сол - 2 бр.
  • лимонова кора - на 1 лимон
  • есенция ром - 3 - 4 капки
  • плънка
  • тиква - 300 г
  • краве масло - 20 г
  • портокалова кора - настъргана на портокал
  • канела - цейлонска
  • захар - 1 с.л. или стевия на кристали
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашно, смлените лешници, маслото, яйцето, ароматите, солта и студената вода. Замесва се тесто с бързи движения. Прави се на топка, увива се със стреч фолио и се прибира в хладилник за 30 минути.

През това време обелената тиквата се нарязва на малки кубчета, поставя се в тенджера, добавя се 1-2 с.л. краве масло, кората на портокал, захарта, задушава се до готовност за около 15 минути. Изважда се и се намачква или пасира.

Фурната се включва да загрява на 180 градуса.

Тестото се изважда, ако е нужно, се оставя да се отпусне. Тъй като е ронливо, може да не се разточва на голяма кора, а да се работи на етапи.

Изрязвате си шаблон във форма на тиква от хартия за печене, които поставяте върху разточеното тесто. Нарисувайте върху хартията каквато форма ви харесва на тиква. Изрязватe тиквените усмивки с островърхо ножче, с което изрязвате и триъгълничета на разточените пайчета.

За едно пайче се изрязват две кори, като едната е с изрязаните триъгълничета, а върху другата поставяте пасираната тиква 1 с.л., защипвате с леко притискане, като ползвате вилица.

Може да се наложи да изстудите във фризера на два етапа при подготовката. Първо изрязвате, оставяте във фризера. После разточвате и изрязвате другите четири форми и пак във фризера, като вадите първите и слагате тиквата, както описах по-горе.

Тиквените пайове се пекат за 20 -30 минути в зависимoст от фурната. Изваждат се, охлаждат се и се изваждат внимателно, за да не се натрошат. Пайчетата тиквени усмивки са една вкусна изненада за вашите близки и приятели.

Непременно си ги пригответе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: