Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кнедли със сливи

Картофени кнедли със сливи

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Картофени кнедли със сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Интересен, различен и уникален вкус! Невероятна комбинация, която ще Ви остави без думи !"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • картофи - 1 кг
  • брашно - 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • сини сливи - 500 г
  • захар - бучки по 1 на парче
  • канела - 1/2 ч.л.
  • за поръсване
  • галета - 100 г
  • масло - 50 г
  • пудра захар
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно измийте картофите и ги сварете в подсолено вода заедно с кората. Оставете ги да се охладят и ги обелете. Пасирайте или настържете на ренде.

В дълбока купа смесете настърганите картофи, брашното, яйцето, омекналото масло и подправете със сол. Месенето продължава до получаването на еднородно тесто, което се разточва на кори с дебелина 0.5 см.

От тестото се изрязват правоъгълници със страни около 3 на 8 сантиметра. Сливите се измиват и обезкостяват. Върху всеки правоъгълник се поставя по 1 слива и по бучка захар. Свива се, така че да стане на топка и се пуска във вряща подсолена вода за 4-5 минути.

Загрейте маслото и запържете в него галетата. Оставете кнедлите да се отцедят от водата и ги отъркаляйте в запържените галета.

Преди поднасяне поръсете с канела и пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: