Моркови на скара

Елена ТодороваЕлена Тодорова
Чирак
947
61
138
09/07/2013
"Глазираните моркови на скара могат чудесно да подчертаят вкуса на любимото ми печено месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 353
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • моркови - 2 бр. по - големи
  • захар - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре захарта със соевия сос, лимоновия сок, зехтина, малко сол при нужда и прясно смлян черен пипер.

Почистете морковите и ги нарежете на тънки елипси под ъгъл. Залейте ги с маринатата, объркайте и оставете в покрит съд да престоят 1 час, като раздрусвате съда от време на време.

Загрейте скарата и я намазнете, наредете парчетата моркови и ги изпечете от двете страни, докато хванат карамелен загар. Поднесете ги като гарнитура към дивеч и други меса.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар