Начин на приготвяне
В купа сложете яйцата и захарта. Разбийте с миксер на пухкав крем.
Добавете рикотата и излейте разтопеното и леко охладено краве масло.
Бъркайте с дървена лъжица до хомогенизирането на сместа.
Пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол. На малки порции го прибавете към течната смес.
Добавете едро нарязаните орехи. Ароматизирайте с настърганата кора на един портокал. НЕ заменяйте с лимонова!
Застелете форма 22 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете.
Нарежете ябълката на резени. Подредете я върху сладкиша, а в средата сложете цели орехови ядки.
Изпечете сладкиша с ябълки на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.
Поръсете изпечения ябълков сладкиш с орехи с пудра захар!
Да ви е сладко!