Моето домашно Трилече

ГеновеваГеновева
Помощник Готвач
102
662
798
339
1
28/10/2019
"Може би името не ви е познато, но вкусът на този десерт ще стане един от любимите ви в мига, в който вкусите първата хапка от него "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 518
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • ванилия - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • прясно мляко 3 % - 800 мл.
  • кондензирано мляко - 340 мл 7, 5 %
  • течна сметана - 400 мл 30 %
  • карамелен топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците с миксер, като постепенно добавяме захарта.

След като сме разбили белтъците на сняг, добавяме ванилиите и жълтъците един по един, като след всеки жълтък разбиваме с миксера.

Смесваме брашното с бакпулвера и го добавяме към разбитите яйца на малки порции, като разбъркваме с дървена шпатула, а не с миксер.

След като се е получила сместа за пандишпановия блат го изсипваме в продълговата тава, върху която сме сложили хартия за пече.

Блатът се пече за 20-25 минути на 180 градуса или до готовност - все пак всяка фурна е различна. След като е изпечен блатът, го махаме от хартията и го оставяме да се охлади.

Изсипваме течната сметана, която сме затоплили, без да завира на дъното на тавата и слагаме изстиналия блат върху топлата сметана.

В друг съд изсипваме кондензираното мляко и прясното мляко и го затопляме и него.

Сиропираме с млеката отгоре върху блата, който сме нарязали предварително.

Оставяме Трилече в хладилник за поне 2 часа.

Накрая поливаме с карамелен топинг отгоре и го разстиламе, оставете си топинг да поливате Трилечето отгоре, защото този, който сме сложили, ще попие.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
08.11.2019 19:32
Прекалено много съставки,а не ми изглежда да е вкусно имам в предвид,че е с 5 яйца затова няма да рискувам да го правя,но който иска може да опита.
0
0