Моето домашно Трилече

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Моето домашно Трилече
Снимка: Геновева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Може би името не ви е познато, но вкусът на този десерт ще стане един от любимите ви в мига, в който вкусите първата хапка от него"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • ванилия - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • прясно мляко 3 % - 800 мл.
  • кондензирано мляко - 340 мл 7, 5 %
  • течна сметана - 400 мл 30 %
  • карамелен топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците с миксер, като постепенно добавяме захарта.

След като сме разбили белтъците на сняг, добавяме ванилиите и жълтъците един по един, като след всеки жълтък разбиваме с миксера.

Смесваме брашното с бакпулвера и го добавяме към разбитите яйца на малки порции, като разбъркваме с дървена шпатула, а не с миксер.

След като се е получила сместа за пандишпановия блат го изсипваме в продълговата тава, върху която сме сложили хартия за пече.

Блатът се пече за 20-25 минути на 180 градуса или до готовност - все пак всяка фурна е различна. След като е изпечен блатът, го махаме от хартията и го оставяме да се охлади.

Изсипваме течната сметана, която сме затоплили, без да завира на дъното на тавата и слагаме изстиналия блат върху топлата сметана.

В друг съд изсипваме кондензираното мляко и прясното мляко и го затопляме и него.

Сиропираме с млеката отгоре върху блата, който сме нарязали предварително.

Оставяме Трилече в хладилник за поне 2 часа.

Накрая поливаме с карамелен топинг отгоре и го разстиламе, оставете си топинг да поливате Трилечето отгоре, защото този, който сме сложили, ще попие.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Това, което е особеното са млеката, те са тези, които правят Трилечето вкусно!
06.10.2020 00:55
1
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
Прекалено много съставки,а не ми изглежда да е вкусно имам в предвид,че е с 5 яйца затова няма да рискувам да го правя,но който иска може да опита.
08.11.2019 19:32
1
2