Начин на приготвяне
Накъсайте карфиола на розички. Сложете го в тенджера с вряща, подсолена вода и сварете за 8-10 мин. Извадете сварения зеленчук.
Сложете го в тавичка и полейте със струйка зехтин. Объркайте. В тиган загрейте чашка зехтин.
Наситнете една малка глава лук. Запържете я до златисто. Сложете размитата с малко вода кайма.
Подправете с 1 чаена лъжичка червен пипер и 2 супени лъжици доматено пюре. Овкусете с щипка черен пипер и наситнен магданоз.
Захлупете съда и задушете, докато каймата остане на мазнина. Изсипете каймата при карфиола. Объркайте леко.
Разбийте 3 яйца с 400 г кисело мляко. Посолете.
Излейте заливката върху карфиола. Изпечете мусаката в предварително загрята на 200°C фурна до златиста коричка.
Кето мусаката с карфиол и кайма няма нужда от дълго печене, продуктите са сготвени предварително.
Поднесете тази есенна мусака топла! Да ви е сладко!