Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Кето мусака с карфиол и кайма

Кето мусака с карфиол и кайма

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Кето мусака с карфиол и кайма
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
28/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Бъдете в крак модата, като си приготвите тази вкусна кето мусака за ценители"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • кайма - 400 г смесена
  • лук - 1 малка глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 к. .л.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • магданоз
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички. Сложете го в тенджера с вряща, подсолена вода и сварете за 8-10 мин. Извадете сварения зеленчук.

Сложете го в тавичка и полейте със струйка зехтин. Объркайте. В тиган загрейте чашка зехтин.

Наситнете една малка глава лук. Запържете я до златисто. Сложете размитата с малко вода кайма.

Подправете с 1 чаена лъжичка червен пипер и 2 супени лъжици доматено пюре. Овкусете с щипка черен пипер и наситнен магданоз.

Захлупете съда и задушете, докато каймата остане на мазнина. Изсипете каймата при карфиола. Объркайте леко.

Разбийте 3 яйца с 400 г кисело мляко. Посолете.

Излейте заливката върху карфиола. Изпечете мусаката в предварително загрята на 200°C фурна до златиста коричка.

Кето мусаката с карфиол и кайма няма нужда от дълго печене, продуктите са сготвени предварително.

Поднесете тази есенна мусака топла! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: