Начин на приготвяне
Изпечете и обелете две средни по големина чушки. Обелете ги и нарежете на малки парченца.
В тиган загрейте чашка зехтин. Изпържете за кратко една наситнена скилидка чесън с щипка магданоз.
Пуснете нарязаната на кубчета шунка и продължете с пърженето за 3-4 мин. Добавете нарязаните чушки, горгонзолата и излейте прясното мляко.
Сварете соса за паста за около 7-8 мин. Овкусете с щипка черен пипер.
В тенджера с подсолена вряща вода пуснете пастата Трофие. Може да ползвате и друга според вашия вкус.
Сварете пастата, както е указаното на опаковката за време. Прецедете готовата паста и веднага я прехвърлете в топлия сос.
Върнете тигана на котлона, разбъркайте и оставете за 2-3 мин на огъня, като разтръсквате съда от време на време.
Насипете паста Трофие с печени чушки, шунка и горгонзола в чинии и веднага сервирайте.
Да ви е сладко!