Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Трофие с печени чушки, шунка и горгонзола

Паста Трофие с печени чушки, шунка и горгонзола

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Паста Трофие с печени чушки, шунка и горгонзола3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Класно изпълнение, което приемаме с бурни овации - ако обичате паста, този вариант ще се превърне в една от любимите ви рецепти"

Необходими Продукти

  • трофие - 250 г паста
  • печени чушки - 2 бр.
  • шунка - 150 г
  • горгонзола - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете две средни по големина чушки. Обелете ги и нарежете на малки парченца.

В тиган загрейте чашка зехтин. Изпържете за кратко една наситнена скилидка чесън с щипка магданоз.

Пуснете нарязаната на кубчета шунка и продължете с пърженето за 3-4 мин. Добавете нарязаните чушки, горгонзолата и излейте прясното мляко.

Сварете соса за паста за около 7-8 мин. Овкусете с щипка черен пипер.

В тенджера с подсолена вряща вода пуснете пастата Трофие. Може да ползвате и друга според вашия вкус.

Сварете пастата, както е указаното на опаковката за време. Прецедете готовата паста и веднага я прехвърлете в топлия сос.

Върнете тигана на котлона, разбъркайте и оставете за 2-3 мин на огъня, като разтръсквате съда от време на време.

Насипете паста Трофие с печени чушки, шунка и горгонзола в чинии и веднага сервирайте.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: