Ориз с карфиол и сусам

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
743
3k
4k
823
2
30/10/2019
"Да не кажете, че не предлагаме вкусотии и за хората, които са се посветили във веганството - ориз с карфиол и много усмивки от нас "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • карфиол - 2 шепи, начупен
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. равна
  • кориандър - 1 щипка, пожелание
  • сусам - 1 - 2 с.л., за поръсване
  • лимонов сок - 3 - 4 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме предварително ориза и го сипваме в съда на оризоварката.

Прибавяме карфиола начупен на малки бонзайчета към ориза.

Подправяме с шарлана, хималайската фина сол, черния пипер и кориандъра. Разбъркваме всичко заедно с дървена бъркалка и наливаме водичката.

Включваме оризоварката, изчакваме около половин час и след като тя се изключи автоматично - ястието е готово!

Поднасяме порцията веган ястието богато поръсена със сусам и прясно изцеден лимонов сок.

Невероятно вкусен и ароматен есенен ориз с карфиол!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар