Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак със сусам

Козунак със сусам

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Козунак със сусам
Снимка: Ники
1 / 5
29/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 ч.л.суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка си слагаме малко вода, 1с.л. брашно, захарта и маята, разбъркваме и оставяме настрани.

В друга купа си разбиваме яйцата (без единия жълтък), добавяме солта, зехтина и шупналата мая, разбъркваме и започваме постепенно да добавяме брашнота.

Омесваме меко тесто за козунак и оставяме да втаса.

Втасалото тесто разделяме на две части, сплитаме на козуначена плитка, поставяме ги в тавата и оставяме отново да втаса.

Намазваме с жълтък, поръсваме със сусам и печем домашния козунак в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Имаме чудесен козунак със сусам!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Козунак без захар? Мъничко все пак, в противен случай е хляб
04.04.2022 15:13