Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Медено руло с крем от тиква

Медено руло с крем от тиква

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865903481
Медено руло с крем от тиква
Снимка: Румяна Стоянова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Гарантираме, че от това медено руло няма да остане нито хапка, щом го видите в чинията си"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • брашно - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • мед - 4 с.л.
  • сол - щипка
  • За крема
  • тиква - 500 г печена
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • орехи - смлени, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме меда и като почне леко да ври слагаме содата, разбъркваме /получава се шупнала пяна/ и оставяме настрани да изстива.

Правим си тестото - разбъркваме с миксер яйцата и захарта до утрояване на обема си, сместа да стане лека и пухкава. Добавяме брашното, канелата, бакпулвера, щипка сол и разбъркваме с телена бъркалка. Добавяме и меда и разбъркваме добре.

Печем го в голяма тава, аз използвах тази на печката, върху хартия за печене, която намажете леко с олио /да не става мазно, просто леко с пръсти нанесете/. Печем в загрята на 190 градуса фурна за около 15-тина минутки, проверете тестото с клечка.

След като е готов изваждаме и обръщаме готовия блат върху кърпа, махаме хартията и навиваме на руло, докато блатът е още горещ и гъвкав. Оставяме го да изстине така, както е завит в кърпата.

Правим си крема. Тиквата сме си я приготвили печена - трябва ни 1 ч.ч. Минаваме я през цедка или тензух, за да изцедим излишната течност, че да не ни се разкашка сладкото руло. Тиквата не я пасираме, достатъчно е само да я изцедим, към нея добавяме около 300 г от заквасената сметана и пудрата захар. Разбъркваме добре.

Разнасяме крема върху рулото и пак навиваме. С остатъка от заквасената сметана измазваме рулото и поръсваме със смлени орехи /по желание печени или сурови/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: