Бисквитени топчета с шоколад и лешници

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
334
3k
2k
979
4
31/10/2019
"Лесен десерт, за който ви е необходим само хладилник - бисквитени топчета за любими близки и гости, с повод или без "
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 524
  • Преглеждания за месеца206
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и шоколада в съд на водна баня.

Смелете бисквитите в блендер на ситни трохи, а лешниците на по-едри парчета.

Настържете кората на половин портокал и изцедете сока му.

В купа смесете бисквитите, какаото, пудрата захар, кората на цитруса и ядките. Разбъркайте добре.

Прибавете към тях прясно изцеден портокалов сок, прясното мляко и разтопените масло и шоколад. Разбъркайте всичко, докато се получи гладка смес.

Тук е моментът да опитате на вкус и ако обичате по-сладки десерти, може да добавите още малко захар.

Започнете да правите топчета с големината на орех, които след това оваляйте в смлени ядки, кокосови стърготини или какао.

Подредете ги върху поднос и ги сложете в хладилник за един час. След това е добре да ги съхранявате в затворена кутия, отново в хладилник.

От тази смес излезнаха 40 бонбона.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар