Консервиран карфиол в буркани с хималайска сол

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
504
15
19
1
02/11/2019
"Ето как да се запасите с карфиол през зимата - за да ви бъде под ръка по всяко време "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 747
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 средно голяма глава / зелка
  • вода - 2 л
  • хималайска сол - 10 ч.л. равни
  • буркани - 10 бр. малки, по 360 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупваме карфиола на малки главички, като преди това сме премахнали, ако има наранена и по-тъмна част по повърхността на зелката.

Измиваме, отцеждаме от излишна вода и разпределяме в измитите и подсушени буркани.

Уплътняваме до гърлото. Сипваме на всяко бурканче по 1 равна чаена лъжичка. Заливаме със студена вода до пръстена на буркана, така че да покрива карфиола.

Затваряме плътно капачките и в дълбока тенджера, покрити с вода ги оставяме да се варят. След като заври водата засичаме 30 минути и бурканчетата са готови!

Изваждаме ги с помощта на специалните щипки за буркани, и ги обръщаме с капачките надолу, докато изстинат!

Лесна и бърза за приготвяне зимнина с любимия на всички – емблематичен за есента карфиол!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар