Пържени патешки кюфтета

ГеновеваГеновева
Готвач
126
844
1k
425
2
02/11/2019
"Едни по-различни кюфтенца - патешки, но също толкова вкусни, сочни и апетитни. Сервирайте със сосче по избор"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо685
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се изсипва в купа, чуква се яйцето, режат се лукът и магданозът и се овкусява с черен пипер и чубрица.

Обърква се хубаво с ръце, след което се добавя галета, докато каймата стане суха и можем да оформим кюфтета от нея.

Тъй като патешката кайма е една идея по-сочна, може да се наложи да сложите повечко галета, не се притеснявайте това няма да повлияе на вкуса.

Оставете овкусената кайма да си поеме от поправките за около 20-30 минути. След това сипете олио в тиган и сложете да се сгорещи.

Оформете кюфтета с ръце и ги изпържете в загрятото олио. Сервирайте ги топли. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар