Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Броколи с нахут в сладко-кисел сос

Броколи с нахут в сладко-кисел сос

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Броколи с нахут в сладко-кисел сос
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
02/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Бързо ястие с броколи и нахут, което може да бъде чудесен завършек на деня ви"

Необходими Продукти

  • броколи - около 150 г, само розичките
  • нахут - 1 консерва
  • чушки - 1/2 червена пиперка или 1 малка
  • чушки - 1/2 зелена пиперка или 1 малка
  • чесън на прах
  • червен пипер - сладък или лют
  • черен пипер - млян
  • сол
  • олио
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • вода - 2 с.л.
  • за сладко киселия сос
  • захар - 4 с.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • оризов оцет - 2 - 3 с.л.
  • кетчуп - 1.5 с.л.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за сладко-киселия сос се смесват и разбъркват добре, след което готовият сос се оставя настрани.

В сгорещено олио се запържват чушките, нарязани на лентички или по-големи парченца.

Прибавя се чесънът и се запържва още малко.

Добавят се броколите, останалите подправки и се оставя да се задуши за около минута.

След това е ред на отцедения нахут и готовия сос.

Разбърква се добре и ако е необходимо, се добавя още сол, захар или оцет, за да се регулира. Оставя се докато броколите омекнат.

Когато е готово, царевичното нишесте се размива в купичка с водата и бавно се изсипва в тенджерата при непрекъснато бъркане, за да не стане на бучки.

Захлупва се отново и се оставя да се готви още 2-3 минути, докато се сгъсти сосът.

Сервира се самостоятелно или с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: