Начин на приготвяне
Продуктите за сладко-киселия сос се смесват и разбъркват добре, след което готовият сос се оставя настрани.
В сгорещено олио се запържват чушките, нарязани на лентички или по-големи парченца.
Прибавя се чесънът и се запържва още малко.
Добавят се броколите, останалите подправки и се оставя да се задуши за около минута.
След това е ред на отцедения нахут и готовия сос.
Разбърква се добре и ако е необходимо, се добавя още сол, захар или оцет, за да се регулира. Оставя се докато броколите омекнат.
Когато е готово, царевичното нишесте се размива в купичка с водата и бавно се изсипва в тенджерата при непрекъснато бъркане, за да не стане на бучки.
Захлупва се отново и се оставя да се готви още 2-3 минути, докато се сгъсти сосът.
Сервира се самостоятелно или с ориз.