Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта, разбива се с миксер и прибавяме прясно мляко, олио и накрая брашно с бакпулвер.
Черен шоколад се нарязва с нож на ситно, лешниците се смилат и прибавяме в кексовата смес. Сипва се сместа в кексова малка форма - намазнена с олио и поръсена с брашно.
Последните три лъжици от тестото се смесва с какао и сипваме върху кекса на точки, а после с шишче се разбърква не толкова за шарка, колкото за аромат.
Печем на предпоследно ниво в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути, докато се надуе.
Премествам на средно ниво на решетката и се запича отгоре за 10 минути. Проба с дървено шишче, да няма тесто по него. Изважда се и оставяме да се охлади.
В малка касеролка се загрява сметана, добавя се начупени парчета черен шоколад докато се разтопи, като се разбърква непрекъснато.
Накрая сипваме шоколадов прах от крем без варене и сваляме от котлона. Прибавя се малко и разбъркваме да се разтопи.
Оставя се леко да се охлади и с лъжица се декорира кексът отгоре. Украсява се с шоколадови дражета и поръсваме с кокос.
Коментари