Воденички гювеч

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
74
551
92
111
04/11/2019
"Крехко месо и любими зеленчуци, съчетани във вкусен гювеч - на това му викаме ястие за ценители "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 421
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се изчистват много хубаво, потопени в гореща вода, от ципи и нечистотии, измиват и сваряват до готовност, с непрекъснато отпенване на пяната с решетъчна лъжица.

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, чушките и тиквичките се изчистват и нарязват на дребни кубчета, морковите - на кръгчета, а лукът - на ситно, зеленият фасул се изчиства и нарязва на 2-3 части.

Всички зеленчуци се слагат да се варят в тенджера с вода, колкото да ги покрие.

Воденичките се прецеждат през ситна цедка и се изплакват с гореща вода, а бульонът се запазва. Воденичките се прибавят към зеленчуците и се налива от бульона.

Когато всичко се свари хубаво, в дълбока касерола се загрява олиото, запържва се брашното, прибавя се червеният пипер и нарязаните на малки парченца, домати, заедно със салцата от тях.

В тази смес се налива малко по малко от бульона, в който врат зеленчуците, докато се получи еднородна смес, и се изсипва при зеленчуците и воденичките.

Посолява се яхнията с воденички, поръсва се с черния пипер, магданоза и чубрицата и се оставя за още няколко минути, докато клокне.

Сваля се от котлона и воденичките гювеч се разпределят в купички.

Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.
23.00 лв.
Виж ››

Няма да излезете от кухнята, когато тиганът с каменно покритие попадне в нея. Готвенето на всякакви ястие е по-здравословно, лесно и вкусно. Дълбокият тиган има и термоизолираща дълга дръжка за още по-голям комфорт при употреба.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар