Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Гъби с моркови и лук на тиган

Гъби с моркови и лук на тиган

Гъби с моркови и лук на тиган
Снимка: Цвети Хаджипеткова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Ястие с гъби, което ще ви спести време и усилия - за всички заети домакини, които се стараят в кухнята"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г пресни
  • краве масло - 60 - 70 г или олио
  • моркови - 1 малък
  • лук - 4 - 5 глави
  • сухи зеленчуци - 1 - 2 ч.л. подправка (по желание)
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • сол - на вкус
  • магданоз - няколко стръка нарязани на дребно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват, нарязват се на филийки (може на две или на четири според големината им).

Морковът се нарязва на малки кубчета, а лукът на кръгчета.

Маслото се разтопява на силен огън в тигана и в него се слагат гъбите, лукът и морковът.

Когато започнат да се запържват, гъбите пускат водичка. Добавя се подправката от сушени зеленчуци.

Всичко се пържи до зачервяване и докато водата изври и остане само на масло.

Добавя се червеният пипер и гъбите в масло се разбъркват, за да се запържи леко и той.

При сервиране гъбите с лук на тиган се поръсват с нарязания на дребно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: