Начин на приготвяне
Пригответе си голяма йенска тава с капак и сложете на дъното малко олио, което трябва да размажете равномерно по дъното и стените.
Пилешкото месо се порционира, ако ползвате цяло пиле. Парчетата хубаво се натриват с подправките и се поливат с лимонов сок. Оставят се за половин час на хладно.
Картофките се почистват и нарязват при нужда. Сипват се в тавата и също се овкусяват с подправки на око.
Отгоре се разпределят парчетата пилешко, като леко се притискат в картофите. Полива се с водата и струйка олио. Слага се капака и се пъха да се пече на 200 градуса за около 30-40 минути.
След това може да махнете капака и да запечете пилето с картофи още 10-тина минути (или до готовност на продуктите) без него.
Коментари