Традиционна баклава с орехи

07/11/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца506
  • Преглеждания за седмицата115
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете корите от пакета и ги разрежете по дължината на три равни част.

Разтопете половината краве масло.

Вземете една кора, намажете с краве масло, сложете върху нея втора кора и отново намажете с масло.

Хванете единия край в средата и завийте на хармоника. Съединете двете странични части и обърнете (трябва да се получи като ветрило).

Поставете в средата орехи, които предварително сте смелили с 1 ч.л канела.

Завийте леко страничните краища, така че плънката да не се вижда, и сложете в тавичка.

Постъпете по същия начин и с останалите кори.

Загрейте фурната на 160 градуса и печете баклавата до приятен златист загар. Извадете и оставете да изстине.

Направете сиропа, като сложите в касерола водата и захарта. Изчакайте да заври. Намалете котлона и оставете така 10 минути. Сложете ванилията и изключете. Оставете леко да се охлади.

Залейте баклавата с орехи със сиропа и оставете така за 24 часа, за да поеме сиропа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
08.11.2019 22:22
аз ще пробвам да я направя с кокосово масло, за да е веган вариант и да е подходяща и за бъдни вечер
0
0