gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Зеленчукови кюфтенца на фурна

Зеленчукови кюфтенца на фурна

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494183k
Зеленчукови кюфтенца на фурна1 / 2
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Дали дегустирането на кюфтета е истинска професия или само така ни се иска насам"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • картофи - 1.5 кг
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 150 г (може и извара)
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • брашно - 20 - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите тиквички се рендосват на едро ренде, посоляват се и се оставят за 30 минути за да се отцедят от излишната вода.

Сварете картофите във вряща подсолена вода. Оставете ги да се охладят, обелете ги и настържете на едро ренде. Лукът се нарязва на ситно, а чесънът се пасира. Сиренето се натрошава с вилица.

Смесете всички продукти в подходящ дълбок съд. Добавете и рендосаните тиквички, които внимателно сте изстискали. Чукнете трите яйца, наръсете с брашно и ситно нарязаните копър и магданоз и подправките.

От този смес с мокри ръце оформете кюфтенца, които поставете на разстояние едно от друго в тава, дъното на която сте постлали с хартия за печене.

Зеленчуковите кюфтенца се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Поднасят се с подлучено с чесън кисело мляко.

Зеленчуковите кюфтенца на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: