Нисковъглехидратен зеленчуков хляб

Румяна С.Румяна С.Новак462670
08/11/2019
Приготвяне7 мин.
Готвене35 мин.
Общо42 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • тиквичка - 1 малка
  • моркови - 1 бр
  • бадемово брашно - 100 г /или 10 с.л. смлени бадеми/
  • кокосово брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • риган - щипка
  • чубрица - щипка
  • тиквени семки - за поръсване, сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленчуците, обелваме ги и нарязваме на малки парчета.

След това добавяме всички съставки и подправки и блендираме до получаване на хомогенна смес. Получава се не много гъста смес.

В тавичка за печене на хляб, размер 10/20 см, застиламе с хартия за печене, леко омазнена, и изсипваме зеленчуковата смес за нашия нисковъглехидратен хляб.

В предварително загрята фурна на 180 градуса, режим "вентилатор", печем зеленчуковия хляб за около 35 минути /проверете с клечка или шиш/.

Поръсваме суровите семки отгоре 10-15 мин преди да извадим нисковъглехидратния зеленчуков хляб.

След като е изпечен, го изваждаме и поставяме върху решетка, за да се охлади добре.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
13.11.2019 10:22
много вкусно изглежда
0
0
Румяна С.
Румяна С.
15.11.2019 13:15
:)) Вкусничък беше, но се различава от вкуса и плътността на хляба, с който сме свикнали :)
0
0