Кавърма по копривщенски

Sonya SimeonovaSonya SimeonovaНовак421646
08/11/2019
"Рецепта от един прекрасен български край - с дъх на всичко родно, представяме ви кавърма по копривщенски "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо987
  • Преглеждания за месеца986
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се изчистват, измиват и нарязват: гъбите и лука - на филийки, чушките, чесъна, моркова и доматчетата - на парченца.

Месото се нарязва на хапки с размера на един залък. Чугуненото тиганче се слага на котлона да се нагорещи хубаво заедно с олиото.

Внимателно се слагат парчетата месо да се запържат от всички страни, след което се добавят гъбите, морковите, чушките и чесънът, посолява се и се бърка до омекване на зеленчуците.

Кавърмата се разбутва в единия край на тиганчето, слага се лукът, поръсва се със захарта да се карамелизира леко, след което се обърква всичко, прибавят се останалите подправки и доматите.

Кавърмата по копривщенски се оставя се за още няколко минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Христо Славейков
Хубава и интересна кавърма се получи! Само дето не разбах колко захар се слага, пък и не фигурираше в първоначалните продукти. Така че сложих и там една щипка....
0
0
Sonya Simeonova
Sonya Simeonova
08.11.2019 20:15
Радвам се, че Ви е харесала! Благодаря за коментара! Правилно сте сложил една щипка, нужно е само колкото да се карамелизира лука.
0
0
Kristine Tenova
Kristine Tenova
08.11.2019 14:43
еее доматите чери никак не ми се връзват за типично български ястия. Много ги обичам, страхотни са за салати с айзберг, но в случая за това ястие бих ги заменила с един хубав голям белен домат
1
0
Sonya Simeonova
Sonya Simeonova
08.11.2019 16:48
Напълно съм съгласна! В случая обаче разполагах само с тях подръка. Благодаря за коментара, поправям се при следващото му готвене!
0
0