Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Оригинална кавърма по радомирски

Оригинална кавърма по радомирски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Оригинална кавърма по радомирски
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Един от шедьоврите на Селската кухня - уникална кавърма по радомирски"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 1.3 кг разфасовано
  • свинска мас - 200 г
  • праз - 900 г
  • яйца - 10 бр. (около 500 г)
  • червен пипер - 10 г
  • люти пиперки - 50 г
  • черен пипер - 3 г
  • пиперки от туршия - 1.7 кг
  • чубрица - 20 г
  • сол - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късчета с тегло около 25-30 г всяко. Запържете месото в мазнината и извадете от съда.

Нарежете праза на кръгчета и го запържете леко в същата мазнина, като добавите и нарязаните на ивички пиперки от туршия.

Ръснете червения пипер и подправките - солта, черния пипер, чубрица.

Върнете месото в съда, разбъркайте, след което залейте с яйцата. Пържете кавърмата до готовност на яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: