Начин на приготвяне
Зеленчуците се изчистват, измиват и нарязват: гъбите и лука - на филийки, чушките, чесъна, моркова и доматчетата - на парченца.
Месото се нарязва на хапки с размера на един залък. Чугуненото тиганче се слага на котлона да се нагорещи хубаво заедно с олиото.
Внимателно се слагат парчетата месо да се запържат от всички страни, след което се добавят гъбите, морковите, чушките и чесънът, посолява се и се бърка до омекване на зеленчуците.
Кавърмата се разбутва в единия край на тиганчето, слага се лукът, поръсва се със захарта да се карамелизира леко, след което се обърква всичко, прибавят се останалите подправки и доматите.
Кавърмата по копривщенски се оставя се за още няколко минути.
Коментари