Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени бутчета с картофи и моркови

Печени бутчета с картофи и моркови

Печени бутчета с картофи и моркови
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Печеното бутче си е класика в жанра - отворете си една биричка и се захващайте за работа"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • олио
  • масло
  • червен пипер
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • къри
  • бульон - 1 кубче разтворено в гореща вода
  • риган
  • картофи - 5 средни
  • моркови - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешки бутчета се срязват на две части и намазваме с меко масло, сол, черен, червен пипер, къри и риган.

Картофи, обелени, се нарязват на едро, обелени моркови се нарязват на кръгчета. В тава, намазва с олио, се нареждат зеленчуците, върху тях пилешко месо.

Зеленчуците също се овкусяват с подправки и наливаме разтворен зеленчуков бульон в гореща вода до нивото на зеленчуците.

Покрива се с фолио, печем в загрята фурна 180°C около 30 минути, сваля се фолиото и запичаме до златисто.

Сервираме печени бутчета с картофи и моркови в голяма чиния с прясна салата и резени лимон!

Да ви е сладко с тези апетитни печени бутчета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: