Меден милфьой

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Меден милфьой1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Специален сладкиш за хората, които искате да направите щастливи"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • прясно мляко - 5 ч.ч.
  • яйца - 12 бр. (жълтъци)
  • мед - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • мента - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва на кора с дебелина 3 милиметра, разделя се на 2 части. Слага се в тавички, напръскани с вода, като се набожда на няколко места. Пече се 5 минути на 180 градуса.

Разбитите жълтъци се смесват с меда и брашното и на тънка струйка се добавят във врящото мляко. Варят се на слаб огън при непрекъснато бъркане в продължение на 5 минути.

Добавя се маслото, всичко се разбърква и се оставя да се охлади.

Всяка кора се реже на 4 равни части, които се мажат с крем и се редят една върху друга. Поръсват се с пудра захар, поливат се с разтопен на водна баня мед. Украсяват се с листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: