Начин на приготвяне
Тиквата се измива, обелва и сварява. Оставя се да изстине.
В блендер се чукват трите яйца, като се внимава да не попадат части от черупките на яйцата. Ако такива попадат, внимателно се отстраняват.
След това се добавя NaN oz (тиквата), която трябва да е добре изстинала, за да не се сготвят яйцата при блендирането.
Добавят се трите супени лъжици овесени ядки, канелата и содата бикарбонат. След това се блендират всички продукти заедно.
Тиганът се загрява и се слага малко кокосово масло за подмазване. Със супена лъжица внимателно се слага в тигана от блендираната вече смес за палачинки и се разстила със спираловидно движение от центъра към периферията, като се стараем да оформяме идеално кръгче.
Принципът е една пълна с връх супена лъжица - една палачинка, като тиквените палачинки стават по-малки като диаметър. По-големи палачинки трудно се обръщат и често се разкъсват при самият опит за обръщане.
След като са готови фитнес палачинките от едната страна, с шпатула внимателно, за да не се разкъсат, обръщаме безглутеновите палачинки, за да се запекат и от другата страна.
Безглутеновите фитнес палачинки с тиква и канела се сервират с пчелен течен мед или течен шоколад.
Коментари