Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с ориз и зеленчуци

Пиле с ориз и зеленчуци

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Пиле с ориз и зеленчуци1 / 4
08/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Когато към обикновеното пиле с ориз добавите зеленчуци, любов и щипка въображение - ще получите най-вкусното пилешко месо на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 10 бутчета
  • бира - 1 ч.ч.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • маслини - 1 ч.ч. без костилки
  • чушки - 1 червена, по - голяма
  • моркови - 1 голям
  • гъби - 1 ч.ч. нарязани
  • домати - 2 броя
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл или малко повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата залейте с 1 ч.ч. бира и оставете да престоя така. Загрейте 100 мл мазнина в голяма тенджера и запържете последователно лука, чесъна, а след тях добавете гъбите, ситно нарязания морков и чушка.

Щом леко се запържат добавете ориза и разбъркайте докато и той се запържи. Овкусете със сол, черен пипер и кърито и прехвърлете в тава. Добавете нарязаните домати и маслини и разбъркайте.

Разпределете отгоре бутчетата, като ги притиснете. Долейте топла вода - около 4 ч.ч. Сложете да се пече в загряна фурна до абсорбиране на течността от ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
41
32
20
10
Дай твоята оценка: