Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Антипасти»Пълнени калмари с рулца от раци

Пълнени калмари с рулца от раци

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Пълнени калмари с рулца от раци
Снимка: Ivelina
1 / 4
14/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Пълнени калмари с рулца от раци - истинска морска фиеста в чиния, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • калмари - 6 туби
  • бяло вино - 200мл
  • зехтин - 3 - 4с .л .
  • За плънката
  • рулца от раци - 250 г опаковка
  • пармезан - 100 г сирене
  • гауда - 100 г настъргано или нарязано ситно или друго сирене
  • пресен лук - 1 стрък
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • лют червен пипер
  • черен пипер - на вкус
  • лимонова кора - настърганата кора от ½
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагаме ви една по-различна рецепта, много вкусна и диетична, която да си приготвите и най-важното, изключително лесна!

Рулцата от раци са форма на популярното японско „камбако“, което се прави от филе от бяла риба, т.нар. сурими. Всяко рулце е направено от слепени една за друга нишки и се ароматизират с екстракт от месото на тихоокеански раци. Имат солено-сладникав вкус и наподобяват този на задушени раци. Рулцата от раци са храна, която е лишена от много мазнини, въглехидрати и калории, което е плюс за хората спазващи диети

Нарязваме пресния лук и чесъна на ситно, прехвърляме ги в купа. Прибавяме нарязаните предварително рулцата раци (можете да добавите и риба тон), поръсваме с подправките. Разбъркваме добре, добавяме настърганата лимонова кора.

Попарваме калмарите в гореща вода за 1 мин. Охлаждаме ги с ледено студена вода. Пълним калмарите с приготвената смес, затваряме краищата им с клечки за зъби. Поставя ги в дълбок тиган, поливаме със зехтин.

Заливаме пълнените калмари с виното и задушаваме около 20 минути до готовност. Другият вариант е да ги печем във фурната.

Поставяме ги в тава, наливаме виното, поливаме със зехтин.

Печем пълнените калмари с рулца от раци за 20 мин на 180 градуса

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: