Начин на приготвяне
Предлагаме ви една по-различна рецепта, много вкусна и диетична, която да си приготвите и най-важното, изключително лесна!
Рулцата от раци са форма на популярното японско „камбако“, което се прави от филе от бяла риба, т.нар. сурими. Всяко рулце е направено от слепени една за друга нишки и се ароматизират с екстракт от месото на тихоокеански раци. Имат солено-сладникав вкус и наподобяват този на задушени раци. Рулцата от раци са храна, която е лишена от много мазнини, въглехидрати и калории, което е плюс за хората спазващи диети
Нарязваме пресния лук и чесъна на ситно, прехвърляме ги в купа. Прибавяме нарязаните предварително рулцата раци (можете да добавите и риба тон), поръсваме с подправките. Разбъркваме добре, добавяме настърганата лимонова кора.
Попарваме калмарите в гореща вода за 1 мин. Охлаждаме ги с ледено студена вода. Пълним калмарите с приготвената смес, затваряме краищата им с клечки за зъби. Поставя ги в дълбок тиган, поливаме със зехтин.
Заливаме пълнените калмари с виното и задушаваме около 20 минути до готовност. Другият вариант е да ги печем във фурната.
Поставяме ги в тава, наливаме виното, поливаме със зехтин.
Печем пълнените калмари с рулца от раци за 20 мин на 180 градуса