Начин на приготвяне
Тъй като моите картофи бяха домашни и не знам точно колко кг са, написах примерно 1 кг.
При мен излезнаха една малка тенджера в суров вид и стигнаха точно за 12 солени мъфини. Повечето бяха предимно дребни, така че смятам 5-6 едри картофа ще са достатъчни.
Сварих картофите. След това ги обелих и измих.
Пасирах ги, но вие може да си намачкате - както ви е удобно. Добавих сиренето, прясното мляко, бекона, маслото и разбърках.
Намазах формата за мъфини с олио.
Пресипах сместа с лъжица и поръсих с предварително настъргания кашкавал.
Пекох картофените мъфини на предварително загрята фурна на 200°С, на горен и долен реотан с вентилатор.
Приятен апетит!