Кавърма със свинско и праз в гювеч

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
336
3k
2k
1k
4
14/11/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 023
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • праз - 3 стръка
  • чушки - 5 - 6 бр. (печени)
  • гъби - 250 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • мас - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. (или на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започнете с чушките. Изпечете ги и ги обелете. Може да ползвате и консервирани печени чушки.

Почистете праза и гъбите и ги нарежете.

Нарежете и свинското месо на хапки.

В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото и свинската мас. Запържете месото до зачервяване, като бъркате периодично.

Извадете месото и го сложете на дъното на глинен съд.

В същата мазнина запържете праза за 7-8 минути, докато омекне. След това прибавете чушките и гъбите. Запържете и тях за няколко минути, докато всичката течност се изпари и остане само на мазнина.

Прибавете подправките и сол на вкус. Добавете и 1 ч.ч. гореща вода.

Оставете на котлона за 5 минути и след това прехвърлете кавърмата в глинения съд при месото.

По желание сложете и 1-2 люти чушки в кавърмата със свинско и праз в гювеч.

Печете свинската кавърма в загрята фурна на 180 градуса за около 1 час, до готовност на месото.

Поднесете ястието топло, придружено с чаша червено вино.

Добър апетит!

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Nelly
Nelly
13.02.2020 01:27
Много вкусна кавърма, може би една от любимите ми до момента! Сложих само 1 струк праз, тъй като предпочитаме да преобладава месото. Също така направо сложих всичко сурово в гювеча и отгоре няколко парчета масло.
0
0